Niks anders dan lof voor de (organisatie van de) UNSEEN 2015. Welk event heeft vandaag de dag nog zo’n goede aankleding en afwerking als de Unseen? Los van alle galeries en evenementen die er te zien en beleven zijn is de huisstijl en magazine en aankleding fantastisch!

Hebben we het juist dat de motor van het event (de organisatie) geheel vrouwelijk is? Ga zo door dames!

De westergashouder:
We kennen deze locatie natuurlijk al jaren van de Fashionweek. In deze periode wordt een vrij steriele tent opgezet met een in verhouding kille sfeer. Het is bijzonder fijn te zien dat met een beetje meer fantasie een hele publieksvriendelijke entree gemaakt kan worden. Prijzen voor de beurs? 19 euro! En een passe-partout 39! Prijzen waar je U tegen zegt. Wij als Nederlands kijken wel uit om zulke bedragen neer te tellen. Eenmaal voorbij de kassa snap je waarom er een prijskaartje aan deze beurs hangt. En is het dubbel en dwars waard!

Gebruik van de gashouder in zijn ronde vorm is geweldig. Als een halve sinaasappel kan je in de partjes van de vrucht de galeriehouders bezoeken en genieten van de prachtige fotografie. In het hart van de gashouder is een eet en drink gelegenheid. Alles ademt een fijne ongedwongen sfeer uit. Je kan de binnenste ring nemen om een snel overzicht te krijgen van de galeries en de buitenste ring een langere cirkel om alles nog eens van de andere kant in alle rust door te nemen. Naast de kunstwerken is er een goed gesorteerde boekenmarkt.

Na de wandaden van de Selyxis-groep die Nederland praktisch zonder goede boekenwinkels achterliet is deze boekenbeurs een verademing. Voor ieder die op zoek is naar iets bijzonders voor de boekenkast kant hier zijn hart ophalen.

Magazine:
Alle achtergronden, galeries, verhalen en interviews verzamelen in een offline magazine. Is dat niet iets waar we allemaal stiekem naar hunkeren? In deze digitale tijd is het fijn als je een mooi formaat magazine met inhoud op je eigen tempo waar je ook bent kunt inkijken en je bezoek aan de Unseen verrijken.

Unseen het Event:
Door heel Amsterdam zijn er verschillende events die met fotografie te maken hebben onder de noemer UNSEEN. De programma presentatie op de website heeft iets weg van de beginjaren van het IFFR. Met tijdlijn en locaties kan je snel en overzichtelijk een route uitstippelen net waar je maar zelf zin in hebt. Het is dus erg aan te raden om een passe-partout te nemen bij het bezoek van de eerste locatie. Als je één onderdeel hebt bezocht wil je meer zien!