29 sept t/m 4 okt 2015

Het is voor ons een jubileum jaar! De 15de keer dat we de beurs aandoen om te genieten en te leren over alles wat met wonen te maken heeft. Er is veel veranderd sinds we de eerste keer dat we een bezoek brachten. Voorheen was er een openingsavond alwaar er onder het genot van een hapje en een drankje zaken werden gedaan in het bedrijfsleven.

Namen als Bruynzeel en Ahrend stonden op de beurs met imposante huizen en stands. Voor ons als jonge, net afgestudeerden vonden we het maar wat mooi om met ontwerpers als Piet Boon en Jan des Bouvrie een drankje te drinken en te informeren over de trends van het komende jaar.

Van jaar tot jaar zag je hier verandering in komen en uiteindelijk zijn bovengenoemde namen eigenlijk niet meer te vinden op de beurs, de openingsavond en lezingen zijn er niet meer en woonbladen en bouwmarkten hebben de prominente plaatsen ingenomen op de beurs. Alles is toegankelijker geworden voor het grote publiek. Iedereen richt zich meer op het individu en de inrichting van een woonhuis.

Opvallend was dit jaar dat de drie hallen een verschillend aanbod hadden (toeval?).

Hal 11 gaat over woninginrichting, inspiratie, sfeer-inrichtingen maar vooral shoppen! Een gedeelte van de hal lijkt wel een markt!

Vintage is nog immer populair. Alles wat oud is en een beetje versleten geeft sfeer aan je woning. Alsof de erfstukken uit de jaren vijftig niet aan te slepen zijn. Uiteraard zie je ook veel nieuwe producten die oud gemaakt zijn. De echte topstukken van Gispen en Eams zijn zo gewild en in waarde gestegen dat er mooie betaalbare alternatieve zijn gevonden en worden aangeboden.  Waar je vroeger alleen een promo-product kon aanschaffen of korting kreeg op meubels zijn er nu heuse winkeltjes ontstaan. Bij het zien van al het moois in de woonhuizen maakt hebberig en hier spelen de winkeltjes goed op in.

Hal 9 waren veelal wat kleinere bedrijven en nieuwe gezichten op de beurs. Producten en innovaties die we nog niet eerder hadden gezien. De VT beurs trekt ieder jaar een groeiend publiek. Door goed in te spelen op de trends en de vraag van de bezoeker is ieder jaar de beurs een groot succes. Ook voor kleine bedrijven blijft er plaats op de beurs. Voor sommige bedrijven is het een testcase of het de aangeboden producten al zeewaardig zijn. Voor anderen bedrijven die niche-producten aanbieden die in hun eigen stand de volledige aandacht krijgen.

Hal 10 Vloeren, wanden, ramen, bijzondere meubels en design.
Minstens zo belangrijk is waarop je je meubels plaatst en wat er op en aan de wanden zit. Van uitgebreide collecties verf tot handzame ‘wand-tegels’ van sloophout. Van vloerkleden en tapijt tot de meest bijzondere giet-vloeren. Alles wat je kan bedenken voor je woning vind je hier.

Opvallend dit jaar:

Terapy:
Zitzakken! Niet zoals we gewend zijn van die lompe onhandelbare zakken die we in de studentenkamer hadden. ‘Ga maar even zitten’ zegt Jessica die enthousiast de bezoekers in contact brengt met de familie van gekleurde zitzakken. Verbazend zitcomfort! De prijs is minstens zo comfortabel. Een drempel vanwege wat we gewend zijn maar een herontdekking op zit en lig-gebied.

Mr and mrs Interior.
Vintage! Maar dan wel het echte! Een opvallend winkeltje met een bijzonder aanbod. Door de grote vraag naar vintage is het aanbod of ontzettend duur geworden of zien we veel namaak. Hier kan je je hart ophalen voor zeer acceptabele prijzen.

Nature@Home.
Hout aan de wanden. Voor ons misschien de grootste woninginrichting vondst van dit jaar. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Makkelijk aan te brengen ‘tegels’ van o.a. afvalhout en kokosnoot. Breng de natuur in je woning met echt hout. Een sieraad voor je woning.

StoryTiles:
Tegeltjes met hedendaagse afbeeldingen en grappige combinaties met antieke afbeeldingen. Prachtig om te combineren met geplant tegelwerk of als kleine snuisterijen voor aan de wand.

Two-o.com:
Opvouwbare salontafel / tafel. Simpel en mooi. Voor de kleine woning maar ook gewoon handig als multi-purpose.

De Opkamer:
Natuurstenen schouw. Groot, klassiek, prachtig! Maak van je open haard een heus middelpunt van je woonkamer.

Studiodewinkel.nl
Heerlijke winkel met leuke snuisterijen. Fijn om alles eens in het echt te zien en aan te raken. Ook gewoon te bezoeken vanuit de luie stoel.

ANNY&
Bijzonder mooie vazen.