Het is zoeken op de Contemporary Rotterdam naar spannende / vernieuwende kunst. De pit is er een beetje uit kan je wel zeggen. Op een enkele galerie na is het aanbod vrij doorsnee en bekend bij het grote publiek. De nieuwe huisstijl van de beurs weerspiegelt het aanbod, eentonig, standaard en zonder creativiteit. De highlights:

Galerie Wilms!
Een prachtige presentatie over twee stands. Kunstenaars: Alexandra Roozen, Sandra Kruisbrink, Elke Lutgerink en Lidy Jacobs. Waarvan de laatste ook een expositie heeft in de galerie van Wilms tot de 20ste van februari. Uiterst gedetailleerde werken, bescheiden in kleurgebruik. Werken met ieder een eigen persoonlijkheid en bezieling. Een stand waar je niet snel aan voorbij loopt en uitnodigt om even weg te dromen bij de werken van de kunstenaressen.
Eduard Planting:
Fotografie van o.a. Marie Cécile Thijs, Erik Hijweege, Micky Hoogendijk en Marcin Owczarek. Altijd een sfeervolle presentatie van prachtige fotografie. Vooral de de werken van Marie Cécile van dit jaar zijn bijzonder oogstrelend.
Gabriëlle van de Laak (stand 44):
Glazen lampen die lijken op ‘steampunk’ luchtballonnen. Boutjes en moertjes, ijzer en Meccano omkapselen het glas dat lijkt te willen ontsnappen. De vervorming van het glas door het ijzeren harnas spreekt tot de verbeelding en schetst een bijna fantastische realiteit.

All in all is de Contemporary Rotterdam zeker de moeite waard om een dagje te struinen, genieten en wellicht wat aan je collectie toe te voegen.