UNSEEN 2017.

De UNSEEN is het kunstzinnige fotografie spektakel van het jaar. In en om de gashouder op het Westergasfabriek terrein in Amsterdam ademt het alles wat met fotografie te maken heeft. De gashouder is gevuld met galeries die het beste van de Nederlandse fotografie aan te bieden heeft, een boekenmarkt waar je U tegen zegt en ook door de rest van de stad maken musea, galeries en evementen deel uit van de UNSEEN. De beurs is een voorbeeld van hoe je sfeervol en vernieuwend kan zijn, in tegenstelling tot hoe de overige kunstbeurzen in Nederland zich presenteren.

De gashouder is goed gevuld. Het publiek is hoger opgeleid en men weet zich smaakvol te kleden. Kortom, publiek sluit aan op hetgeen er wordt aangeboden. Gezien de hoeveelheid rode stipjes naast de geëxposeerde foto’s wordt er goed verkocht.

De ruimte van de prachtige gashouder is goed benut. Door de ronde opstelling hou je overzicht maar kan je ook verdwalen langs de muren. Met een glaasje bubbels lopen we langs de al het moois dat wordt aangeboden. Een middag vol handen schudden, praatjes maken en iets moois uitzoeken voor aan de wand.

Opmerkelijk goed dit jaar:

Hans op de Beeck bij Ron Mandos.

Heerlijk, geweldig en je zou bijna zeggen ‘klassiek’. Er wordt dit jaar veel experimenteel en hedendaags aangeboden. Hans op de Beeck laat verstilde interieurs zien met een geportretteerde. Een hoog Lynch gehalte op groot formaat (110 x 180 cm).

Kuno Grommers bij Galerie Bart.

Installaties als foto’s, installaties als decor, het publiek als toeschouwer. Ruimtelijkheid op het platte vlak. De versimpelde installaties van kleurvlakken spelen met de fantasie van de toeschouwer. Een knap staaltje van fotografie om deze installaties ‘levend’ te houden als foto.

Todd Hido bij Galerie Alex Daniels.

Wat een sfeer in een enkele foto. Achter elk werk steekt een heel verhaal. Het is niet uitgeschreven maar de aanschouwer voelt het direct. Als een raam naar een andere dimensie zijn zijn foto’s een kijkje in een wereld die geheel lijkt ontworpen door David Lynch.