ART PARIS 2019

From April 4th to 7th 2019, Art Paris will bring together 150 modern and contemporary art galleries from 20 countries in the magnificent Grand Palais.

“A perfect place for discovery and rediscovery, the fair combines a region-by-region exploration of European art from the post-war years to the present day and a cosmopolitan perspective on the new horizons of international creation from Latin America, Africa, Asia and the Middle East.” (source: http://www.artparis.com)

‘We kick off the art season with Art Paris’

Voor wie niet bekend is met het ‘Grand Palais’, een grandiose staal en glazen constructie, gebouwd ter gelegenheid van de wereld-expositie van 1900. Regelmatig het decor voor modeshows van grote, Franse modehuizen, tentoonstellingen en exposities bevind zich op steenworp afstand van de Eifeltoren.

Deze editie van de Art Paris is een goede weergave van wat er zich in de Franse hoofdstad afspeelt op gebied van kunst. Verrassend vernieuwende kunst van jonge kunstenaars tegenover behouden, bekende namen bij andere stands. We waren enigszins verrast door de mix van de twee uitersten.

De locatie is overweldigend. Het ontbreken van een een plafond geeft elke stand een bijzondere open uitstraling. Het natuurlijke daglicht door het glazen dak werkt geweldig. De sfeer is goed, galeriehouders zijn vriendelijk en beleefd en zijn bezig met het publiek.

Het overgrote deel van de galeries komen uit Frankrijk en dan vooral uit Parijs zelf. Alleen Flatland vertegenwoordigd Nederland met werken van o.a. Ruud van Empel.