100 jaa KLM in beeld.

Het is een hele opgave om 10 jaar van een vliegtuigmaatschappij in beeld te brengen. Zeker als het gaat om Nederlands trots: de KLM. Het kroontje in het logo zit er niet voor niets. In het stadsarchief te Amsterdam is een prachtige tentoonstelling samengesteld uit de ruim 30.000 foto’s, waarvan een gedeelte van de negatieven nog op glasplaatjes bestaat. Hoe ga je dan te werk, hoe besla je een periode van 100 jaar met een bedrijf dat wereldwijd actief, geroemd en gerespecteerd is? Het archief slaagt daar goed in. De expositie met de ruim honderd fraaie foto’s laat een stukje van de geschiedenis zien. Beroemdheden, passagiers historische gebeurtenissen om maar een paar van de onderwerpen te noemen. De tentoonstelling wakkert een nieuwsgierigheid op over vervlogen tijden. Stewardessen in keurige pakjes en piloten in dikke leren jassen met steevast een sigaret tussen de vingers. Graag hadden we nog veel meer gezien van het beeldmateriaal, de expositie heeft zich moeten vormen naar de aanwezige ruimte. 100 jaar is een te lange periode om echt goed onder de loep te nemen maar met deze fotografie verzameling krijgen we een fijn beeld van wat ooit eens was. Mocht je naar Amsterdam gaan: aanrader, prima te combineren met een terrasje of meer culturele uitstapjes.

Fototentoonstelling 11 juli – 6 oktober 2019

Locatie: Stadsarchief Amsterdam Vijzelstraat 32

Meer informatie: https://www.amsterdam.nl/stadsarchief/agenda/klm/