“You are only as good as your last show” gaat niet op bij Castellum Aquae te Bloemendaal. De constante kwaliteit, verzorging and presentatie van Harry Swaak staan garant voor kunst-belevenissen.
Ook deze expositie met getoonde werken van Erik van Spronsen is verrassend goed. Voor ons een eerste kennismaking met de geometrische bouwsels in metaal en marmer. Er gaat een rust en tegelijkertijd een spanning uit van de kunstwerken. Hetzelfde zien we in de fotografie van Karl Blossfeldt die planten van dichtbij fotografeert. De vromen van de kunstwerken van Erik hebben iets natuurlijks en voorspelbaars maar tegelijkertijd een complexe spanning van herhaling en opstapeling.

Ter gelegenheid van de expositie is er in samenwerking met Marijke Don, Harry Swaak, Michael Kolf, Lies van der Sluis, Pim van Zutphen en Ruth Hartman een geweldig boek samengesteld over de werken en leven van Erik van Spronsen.
ISBN: 978-90-802730-3-0

Van Wikipedia:
Van Spronsen heeft de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) doorlopen. Na zijn studie is hij zich gaan toeleggen op het beeldhouwen met staal als voornaamste materiaal. Hij is mathematicus. Zijn sculpturen worden door hem zeer zorgvuldig doorgerekend en op schaal gemaakt om het object van alle kanten te kunnen bekijken en onderzoeken. De geometrische en wetmatige eigenheid van de kubus vormt voor deze kunstenaar een voortdurende bron van studie, onderzoek en inspiratie.
Van Spronsen is lid van de Kunstenaarsvereniging De Vishal in Haarlem en van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB).